Döner Dükkanı Açmak İstiyorum Diyenlere Rehber!

Döner dükkanı açmak istiyorum, tavuk döner dükkanı açmak istiyorum, dönerci dükkanı açmak istiyorum, döner salonu açmak istiyorum hakkında bilgiler, döner salonu açmak hakkında iş fikirleri yazımızın devamında yer alıyor. Tavuk döner ve et döner üretimi son derece ustalık gerektiren işlerden birisidir. Tavuk dönerin hazırlanışı ve sunulması, içine koyulan baharatlar lezzet ve müşteri memnuniyeti açısından önemli etkilerden birisidir ve bu tariflere sadık kalmadığınız taktirde müşteri memnuniyetinin düşük olacağı da ortadadır. Bu yazımızda öncelikle tavuk döner dükkanı açmak ve döner dükkanı açmak hakkında teknik ve mali bilgiler verecek ve ardından işinizi geliştirebilmeniz için bazı ipuçlarına değineceğiz. Peki tavuk döner dükkanı açmak nasıl olur? Tavuk döner dükkanı açmak istiyorum diyenler ne yapmalıdır? Döner dükkanı açmak için gereken her şey yazımızın devamında yer alıyor!

Döner Dükkanı Açmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Döner dükkanı açmak, dışarıdan bakıldığında her ne kadar kolay bir iş gibi görülse de, sadık kalmanız gereken bazı püf noktaları içinde barındıran bir sektördür. Sıradan bir tavuk döner dükkanı açmak isteseniz bile öncelikle bu iş hakkında bilgi sahibi olmanız ve tavuk döner yapımı konusunda bilgilere ihtiyacınız olacak. Elbette bu konulara değinmeden önce döner dükkanı açmak nasıl olur hakkında teknik bilgiler verecek, talep edilen belgeler ve ustalık durumu hakkında da çeşitli konulara değineceğiz. Döner dükkanı açmak için öncelikle bir rakip analizi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kiralayacağınız dükkanın çevresinde eğer aynı işi yapan firmalar varsa öncelikle onlardan daha uzak bölgeleri tercih etmeniz, hitap edeceğiniz müşteri kitlesi bakımından oldukça önemli bir konudur.

Tabi bu konu dükkan hakkında verebileceğimiz teknik bir taktik olarak görülebilir. Öncelikle dönerci dükkanı açmak için bir döner ustası ile anlaşmamız ve dönerleri yapacak bir usta temin etmemiz gerekiyor. Ayrıca bir döner ustanız olmadan da Tavuk döner dükkanı açmak pek mümkün değil. Bu sebeple ilk hedefimizin bir döner ustası bulmak olduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz döner ustası olmak istiyorsanız da daha öncesinde bir dönerci dükkanında en az 1 yıl çalışmış olmanız gerektiğini unutmayın. Ancak genel olacak baktığımızda da bu gibi dükkan açanlar zaten ya döner ustası oluyor, ya da bu işi yapacak bir döner ustasını işe alıyor. Durun, hemen pes etmeyin.

Döner Dükkanı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

döner dükkanı açmak

Tavuk döner dükkanı açmak için bir ustaya ihtiyacınız olduğunu söylemiştik. Ancak kriterler bununla da sınırlı değil. Elbette döner dükkanı açmak için de belediyenin sizlerden isteyeceği bir takım evraklar ve belgeler bulunuyor. Bu durum kesinlikle gözünüzü korkutmasın. Bugün normal bir bakkal bile açmak isteseniz, Gıda ve Tarım bakanlığından alınan belgelere kadar uzanan bir yolunuz oluyor. Bu sebeple siz pes etmeden, tavuk döner dükkanı açmak için gerekli belgeleri listeleyelim. Gerekli belgelerin yanlarındakiler nereden temin edeceğinizi tarif eder.

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ve güncel bir ikametgah belgesi. (E-Devlet)
  • Vesikalık fotoğraflar. (Sayı değişebilir)
  • Kiraladığınız dükkanın tapu ve iskan belgesinin fotokopisi. (Mal sahibinden)
  • Kiraladığınız dükkana ait muvafakatname. (Mal sahibinden)
  • Vergi levhanızın bir sureti. (E-Devlet veya Muhasebecinizden)
  • Bağlı bulunan esnaf odasına kayıt ve bu kayda ilişkin kayıt belgesi. (Esnaf ve Sanatkarlar Odası)
  • SGK veya Bağkur belgeniz. (E-Devlet)
  • Kiralanan dükkana ait elektrik ve su aboneliklerinin belgesi.
  • Yangın malzemeleri ve itfaiyeden alınan güvenilirlik belgesi.
  • Sabıka sicil kaydı ve emniyetten alınan kimlik beyan örneği.

Gördüğünüz gibi talep edilen belgeler, hemen hemen herkesin kolayca ulaşabileceği ve hızlıca temin edebileceği belgelerdir. Ancak bu belgeler belediyeden belediyeye farklılık gösterebilir. Bu belgeler tamamen dükkanı açabilmek için gerekli olan belgelerdir. Dükkanı açmadan önce temin edilmesi gerekir.

Önemli Uyarı: Bu belgeler resmi bilgiler değildir. İş yeri açmak için belediyeler tarafından talep edilen bu belgeler, belediyelere göre değişiklik gösterebileceğinden en doğru bilgi bağlı bulunduğunuz belediye tarafından sağlanır. 

Döner Dükkanı Açma Ruhsatı ve Gerekli İzinler

döner dükkanı açmak

Döner dükkanı açmak için gerekli belgeleri bir üst bölümde listeledik. Geriye kalan işlem ise tavuk döner dükkanı açma ruhsatı alma konusuna geliyor. Bu yukarıda vermiş olduğumuz belgeleri ilgili kurumlardan aldıktan sonra belediyenize müracaat ederek ruhsat başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Belediyeler genellikle internet üzerinden bilgi ve form paylaşımları yapsa da bu işlemler için direkt belediyeye gitmenizi tavsiye ediyoruz. Belediyeler tamamlamış olduğunuz evrakları alarak sizlere gün verecektir. Vermiş oldukları günde ise gelip dükkanı denetleyecek, ruhsatı alıp alamayacağınız konusunda bilgi verecektir. Peki ruhsat vermezlerse ne olacak? Hemen korkmayın, ruhsat o an verilmese bile eksikleriniz olduğu gerekçesi ile verilmez. Bu eksikleri giderip tekrar haber verilmesini isterler. Sizde iletilen eksikleri tamamladıktan sonra belediye çalışanlarını tekrar çağırıp yeniden değerlendirme talep edebilir ve ruhsatınızı alabilirsiniz.

Dönerci Açmak İçin Ustalık Belgesi Şart Mı?

döner dükkanı açmakDöner dükkanı açmak için ustalık belgesi şart mı diyorsanız, bu belge şart değildir. Ancak bu durum kesinlikle yanlış anlamaya sebep olmamalı. Eğer döner dükkanı açmak istiyorsanız ya ustalık belgesine sahip olacaksınız, ya da yanınızda ustalık belgesine sahip olan bir döner ustasını çalıştıracaksınız. Eğer siz bu döner dükkanının sadece işletmecisi olacaksanız, belediyeye yapılan başvurular sırasında yanınızda ustalık belgesi olan birini çalıştıracağınızı, sizin sadece işletmeci olduğunu söylerseniz durumun işleyişi konusunda yardımcı olacaklardır. Bu durumlar hakkında da yine en doğru bilgiyi bağlı olduğunuz belediyeler verecektir. Bağlı bulunduğunuz belediyelerin ruhsat servislerini telefon ile arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Döner Dükkanı Açma Maliyeti Ne Kadardır?

Dönerci dükkanı açmak için tüm adımlar hakkında bilgi sahibi olduysanız, sıra geldi dükkan açma maliyetleri hakkında bilgi vermeye. Elbette üstte vermiş olduğumuz adımların da belirli maliyetleri var. Örneğin esnaf odası kaydı ve ruhsat çıkarma işlemleri ücretli. Belediyeler bu konular hakkında ilk ziyaretinizde sizlere gerekli bilgiyi verecektir. Keza her dükkan için her metrekare ve iş kolu için bu tutarlar değişiklik göstermektedir.

döner dükkanı açmak

Eğer tavuk döner dükkanı açmak konusunda yeterli bilgi sahibi olduysanız sıra geldi dekorasyona. Dükkanınızın büyüklüğüne göre masa sandalye ve dekorasyon maliyetinin de artacağını unutmayın. Aynı zamanda dönerin hazırlanacağı tezgah, döner kesim alanı, paketleme alanı ve ilave tezgah, döner pişirme alanının da ekstra maliyetleri olacaktır. Bu ürünler firmadan firmaya çeşitlilik gösterdiği için kesin bir dille tutar belirtmek mümkün değildir. Döner kesim ve pişirme işlemlerinde maliyetler ortalama olarak sabit kalsa da, dükkan dekorasyonu büyüklüğe göre değişim gösterebilecek kuruluş maliyetleri arasındadır.

Tavuk Döner Dükkanı Açmak Karlı Bir İş Midir?

Tavuk döner dükkanı açmak konusunda ortalama kar marjı %30 – %40 arasında değişmektedir. Bu sebeple de tavuk döner dükkanı işinin karlı ve kazançlı bir iş olduğunu söylemek mümkün olur. Bu tutar içine dahil olmayan, sizin girişimciliğiniz ile dükkana ilave edilen gıda ürünlerinden elde edeceğiniz kar da cabası. Ortalama bir dönerci dükkanı açmak istiyorsanız kira ve rekabet oranlarını da göz önünde bulundurmalı, kar marjınızı kesin bir şekilde hesaplamalısınız. Aksi halde dükkanı açtıktan sonra zarar etmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Trüf Mantarı Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Trüf Mantarı Yetiştirmek başlıklı makalemizde Trüf Mantarı, Trüf Mantarı Çiftliği ve Trüf Mantarı Üretimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Gönder

E-posta hesabınız ve gireceğiniz kişisel bilgileriniz asla paylaşılmayacaktır.